میکروبیولوژی کاربردی، علم نوین استفاده از میکروارگانیسم هاست که مباحث گسترده ای از سلامت، صنعت و محیط زیست را در برمیگیرد.
به طور کلی، میکروبیولوژی کاربردی با بررسی چالشها و مزایای استفاده از میکروبها در مقیاس وسیع، به ارتقا سلامت جامعه، حفاظت محیط زیست و توسعه صنایع کمک میکند و همچنین گام بزرگی در ایجاد توسعه پایدار برمیدارد. استفاده از میکروارگانیسمها برای بهبود کیفیت موادغذایی، تولید فرآورده های زیستی دارویی و نگه دارنده ها، کنترل زیستی، تولید سوخت پاک، تصفیه آلاینده ها، کنترل خوردگی و تولید برق توسط میکروارگانیسم ها نمونهای از اهمیت استفاده گسترده از این علم را نمایان می کند.
در همین راستا مرکز پژوهشی فرآوردههای طبیعی و زیستی دارویی دانشگاه اصفهان و دانشکده علوم و فناوریهای زیستی در همکاری با انجمن علوم و فناوری های میکروبی ایران اقدام به برگزاری نخستین کنگره بینالمللی و چهارمین کنگره ملی میکروبیولوژی کاربردی و با رویکرد ویژه در تولید ترکیبات زیست فعال نموده است.
این کنگره در تاریخ ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ در شهر اصفهان، در مرکز همایشهای پیامبر اعظم دانشگاه اصفهان با حضور اساتید برجسته داخل و خارج از کشور، دانشجویان، متخصصین صنایع مرتبط و همه علاقه مندان به علم میکروبیولوژی کاربردی برگزار خواهد شد.