آب برای زندگی ضروری است، اما بسیاری از مردم به آب آشامیدنی تمیز و سالم دسترسی ندارند و بسیاری بر اثر عفونت های باکتریایی از طریق آب جان خود را از دست می دهند. با تمرکز بر زیست شناسی و بوم شناسی عوامل ایجاد کننده و ویژگی های بیماری ها و چرخه زندگی آنها در محیط اهمیت سویه های بیماری زا اشرشیاکلی و پاتوژن های نوظهور در بیماری های منتقله از آب آشامیدنی نیز به اختصار مورد بحث قرار می گیرد. آب آشامیدنی سالم برای همه یکی از چالش های اصلی قرن بیست و یکم است و کنترل میکروبیولوژیکی آب آشامیدنی باید در همه جا عادی باشد. آنالیز معمول میکروبیولوژیکی آب آشامیدنی باید با سنجش حضور اشریشیا کلی با روشهای کشت انجام شود.